Vauvojen taidenäyttelyn avajaiset ja värikylpytyöpajat

Vauvojen taidenäyttelyn avajaiset 9.3.2013

MLL Punkalaitumen yhdistys ja Punkalaitumen kirjasto järjestävät taidenäyttelyn Piippolan muorilla oli talo –grafiikkaa vauvoille. Jo aivan pienet vauvat katselevat mielellään erilaisia kuvioita. Psykologit ovat huomanneet että vauvat myös suosivat joitakin kuvia ja kuvioita. Näihin tutkimustuloksiin pohjautuu punkalaitumelaissyntyisen Leena Junnilan kuvat vauvoille  - ja samoin tämä vauvoille rakennettu taidenäyttely.
 
Punkalaitumen kirjaston näyttelyssä on kaksi eri kokonaisuutta. Piippolan muorilla oli talo -sarjassa on monta maatilan eläintä ja tietysti muori-hymynaama. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Piippola, maatila traktoreineen ja taloineen, joka on näyttelyn kooltaan suurin teos.  Toinen kokonaisuus on Pyöröeläimet, jossa eläinhahmot rakentuvat vauvojen suosiman “tikkataulu”kuvion ympärille. Näistä “tikkataulueläimistä” alkoi aikoinaan Leena Junnilan kuvasuunnittelu vauvoille. Vuodesta 2007 alkaen kuvia on myös ollut mahdollista ostaa Onni ja Ilona –tuotteina, joista pieni valikoima löytyy myös Perhekahvilasta. Näyttely on ollut esillä vain kaksi kertaa aikaisemmin, Sanomatalon kahviossa Helsingissä 2011 ja Sipoossa pääkirjaston näyttelytilassa 2009.

Näyttelyn avajaiset oli Punkalaitumen kirjastossa 9.3.2013 klo 11.00-14.00.  Paikalla oli taiteilija Leenan lisäksi myös toinen kunniavieras; Hessu Kissala lasten rakastamista Richard Scarryn Touhukas maailma -kirjoista. Avajaisten yhteydessä vauvoilla ja taaperoilla oli mahdollisuus kokeilla värikylpyä Outileena Uotilan ohjauksessa. Kuivuttuaan värikylpyjen työt asetetaan esille kirjastoon taidenäyttelyn yhteyteen.

Tule tutustumaan Piippolaan, Piippolan Muoriin ja Pyöröeläimin, näyttely on esillä kirjastossa maaliskuun loppuun.